De Vereniging

Slagwerkgroep "Mi Ritmo"

Voor de energieken onder ons heeft muziekvereniging Crescendo de slagwerkgroep. Wat ooit begonnen is als drumband, die traditionele marsen speelde, is inmiddels uitgegroeid tot een ware slagwerkgroep.

Als lid maak je kennis met alle percussie-instrumenten en word je opgeleid tot een allround slagwerker. In frisse muziekstukken met opzwepende ritmes met invloeden uit alle delen van de wereld, waar je niet stil bij kunt zitten, worden door deze groep moeiteloos gespeeld.

Na een grote ledenwerfactie bestaat de groep inmiddels uit 7 leden. Leden variërend in leeftijd van 10 tot en met 50, spelen, swingen, genieten en nemen u mee in de wereld van drums en percussie.

De repetitietijden zijn elke dinsdagavond van 20:00 uur tot 22:00 uur. (Leerlingen vanaf 17.30 tot 19.00 uur.) na afloop wordt er vaak nog even gezellig nagepraat. Want muziek maar zeker gezelligheid staat bij de groep voorop.

In de loop der jaren hebben de volgende instructeurs voor drumband en de slagwerkgroep gestaan:

  • Vos
  • Maas
  • Willemsen
  • Graafmans
  • Ipskamp
  • Bremen
  • En nu staat vol enthousiasme Ricard van Baarle voor de groep

Even voorstellen ....

Richard van Baarle

Richard van Baarle: geboren te Delft. Begon als slagwerker op 12 jarige leeftijd bij P.W.A. uit Delft. Na opheffing van dit orkest ging hij verder bij Drumfanfare Drumguards Delft. Met korte break voor studie en militaire dienst, die hij mocht uitdienen bij het Fanfarekorps der Limburgse Jagers. Om een stap verder te gaan heeft hij besloten om naar Door Vriendschap Sterk Katwijk te gaan. Met dit orkest, wat tot de top van de Nederlandse Show en Mars hoort,  heeft hij grootse optredens mee mogen maken met als hoogtepuntendeelname aan het  WMC in Kerkrade en  aan De Novia Scotia Military Tattoo in Canada.

Na een aantal jaar actief te hebben gemusiceerd is hij zich toe gaan leggen op Instructie.  Als eerste de beginselen bijbrengen bij beginnende slagwerkers. Dat smaakte naar meer en zo begon hij bij een Drumband in Rotterdam en bouwde dit uit naar een heuse Malletformatie.  Tevens had hij de slagwerksectie van Showband ’75 Leidschendam onder zijn hoede. Na een aantal jaar was het tijd voor iets compleet anders en begon hij aan de instructie van twee slagwerkgroepen die niet op straat lopen. De slagwerkers zijn sinds korte tijd overgeschakeld van de traditionele drumband naar een ambitieuze slagwerkgroep. Hier wordt aan een  programma gewerkt en dit programma wordt uitgewerkt  naar een complete theater show. 

Hieronder de activiteiten die hij door de jaren heen heeft ondernomen:

Slagwerkinstructeur leerlingen van Drumfanfare Drumguards Delft

Slagwerkinstructeur Showband ’75 Leidschendam

Algeheel muzikaal leider Showband O.M. Rotterdam

Instructeur Slagwerkgroep Mi Ritmo Bleiswijk

Instructeur Slagwerkgroep (R)hit’m! Schiedam

REPETITIETIJDEN.

Slagwerkgroep MiRitmo: Dinsdag 20:00 – 22:00 uur

Harmonie orkest: Woensdag 19:15 – 21:45 uur                                                          

ADRESGEGEVENS.

Muziekvereniging Crescendo
Locatie: ‘t Web
Nachtegaallaan 4
2665 EH Bleiswijk